joi, 12 ianuarie 2012

Instructiuni privind acordarea avizului pe anul 2012


Avizul pentru anul 2012 se poate acorda pina la data de 31.03.2012 in situatia in care sunt indeplinite toate conditiile de avizare reglementate in Regulamentul de avizare pentru anul 2012:
La prezentarea pentru obtinerea avizului, tehnicienii dentari vor anexa urmatoarele:

(1) dovada locului de muncă si a experientei profesionale exercitata efectiv si legal (vechimea in profesie ce poate fi dovedita cu acte) – astfel:

a) pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in tehnica dentara in regim salarial:
- adeverinta de la angajator (valabilitate 30 zile de la data eliberarii)*
- dovada experientei profesionale exercitata efectiv si legal (pentru cei care nu o au depusa la dosar: copie carnet de munca/adeverinta de la ITM/etc.)

* in cazul in care angajatul a avut un singur loc de munca pana in prezent, este suficienta adeverinta

b) pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in tehnica dentara in regim independent (SRL/LTD/CPI/PFA/PF s.a.):

b1) CPI/LTD/PF/PFA:
- copie CIF (daca aceasta nu exista deja la dosar de la avizarea anterioara/daca si-a schimbat forma de exercitare/daca exercita profesia sub mai multe forme),
- „Fisa locului de munca” – conform modelului anexat (anexa 4),
- Certificatul de inregistrare la DSP a CPI/LTD/PF/PFA – in cazurile in care exista aceasta inregistrare,
- Declaratia 070/Declaratie 200 (ultima depusa la ANAF) sau adeverinta de venit de la Administratia Finantelor Publice pentru perioada exercitarii profesiei de tehnician dentar.

b2) SRL:
- Copie CUI (daca aceasta nu exista deja la dosar de la avizarea anterioara/daca si-a schimbat forma de exercitare/daca exercita sub mai multe forme),
- Fisa locului de munca (se gaseste la OTDR Iasi)
- Certificatul de inregistrare la DSP – in cazurile in care exista aceasta inregistrare

***Pentru debutanti, copie contract de colaborare cu cabinete/laboratoare de tehnica conform reglementarilor prevazute in Statut sau copie contract de munca si adeverinta de salariat de la angajator.
*** Pentru pensionarii in activitate, copie si dupa „Decizia” de pensionare (daca nu se afla deja depusa la dosar).

Nota: În cazul tehnicienilor dentari debutanţi, precum şi a tehnicienilor dentari care au vechime în profesie, dar care nu desfăşoară activităţi de tehnică dentară la data solicitarii avizului, aceştia vor prezenta documentele prevăzute la Art. 2(1) în termen de 30 zile de la data începerii activităţii ca tehnician dentar. In caz contrar, acestia vor fi mentionati in RUTD ca membri „inactivi”.

NU SE ACORDA AVIZ FARA DOVADA LOCULUI DE MUNCA !


Exceptie: membri mentionati in “NOTA” de mai sus si care completeaza declaratie pe proprie raspundere ca in termen de 30 zile de la obtinerea locului de munca aduc dovada acestuia.

(2). dovada achitării cotizaţiei de membru, la ,,zi’’ – (copie dupa dovada achitarii cotizatiei/2011, pe care este aplicata stampila bancii);

(3). dovada participarii la Programul de educatie profesionala continua in anul 2010 si 2011 – se vor prezenta in original diplomele de la cursurile/evenimentele/manifestarile creditate de catre OTDR. In cazul in care pentru acordarea avizului se iau in calcul si diplomele de la cursuri/evenimente/s.a. din U.E, la care s-a participat in anii 2010/2011, la sediul central se vor trimite copii dupa aceste diplome.


La prezentarea pentru obtinerea avizului/2012, completarea cererii RUTD si, dupa caz, „Fisa de exercitare” (locul de munca a activitatii de tehnica dentara in sistem independent sau prezentarea „adeverintei de salariat”, sunt obligatorii pentru toti membrii OTDR.



Acordarea avizului “restant” pe anul 2011

Avizul/2011 se acorda numai celor care au indeplinit conditiile pana la 31.12.2011, adica nu au restanta la plata cotizatiei/2010 (la data de 31.12.2011) si au creditele aferente anului 2010 (la data de 31.12.2011).
Se poate acorda avizul pe 2011 odata cu avizul pe 2012 , dar nu mai tarziu de 1.03.2012, in conditiile precizate mai sus.

Concluzii generale cu privire la acordarea avizelor:
1. Aviz/2011 si Aviz/2012 integral (tot anul) se acorda doar pana la 1.03.2012 ( cu indeplinirea simultan a celor trei conditii de avizare)
2. Dupa data de 1.03.2012 NU se mai acorda Aviz/2011, iar Aviz/2012 se acorda sub forma AVIZAT de la data....la data.


Necesarul de credite pentru 2012 :


- pentru angajati 30 credite EPC


-pentru angajator 40 credite EPC




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu